Meer over

GIJ NU

P.F. Thomése over Gij nu

Ik las Gij nu met grote gretigheid. Ik moest af en toe aan Willem Elschot denken. Net als in Villa des Roses blijven haar personages bijfiguren, passanten. Het is het leven dat over hen heen dendert. En zij maar hulpeloos spartelen. De personages worden op afstand gehouden, en juist daardoor word je er als lezer naar toe getrokken. Het is niet de schrijver, maar de lezer die de personages troost.

Lees de volledige speech van P.F. Thomése (19 februari 2016, boekpresentatie)

Yves Desmet over Gij nu

Wie honderdduizenden boeken verkoopt, is niet alleen een verschrikkelijk goede en getalenteerde schrijver, maar heeft ook een onontdekte zenuw in de samenleving geraakt: een gevoel, een staat van zijn ontdekt en beschreven waarin velen zich herkennen, velen opeens denken: shit, ik ben dus niet alleen met al dat schijnbaar oeverloos geworstel met dit leven. En shit, het kan blijkbaar nog erger dan bij mij. En driemaal shit, je kan daar ook uit geraken.

Lees de volledige speech van Yves Desmet (19 februari 2016, boekpresentatie)

Filmrechten Gij nu

De filmrechten van Gij Nu werden verkocht aan Warner Brothers Belgium. Regisseur Cecilia Verheuden bereidt een project voor op basis van zes verhalen uit het boek.